מטרתה של העזרה הראשונה במקרה של תאונת עבודה, היא הגשת טיפול ראשוני חיוני לנפגע – עד שיפונה למרכז רפואי לטיפול על ידי גורמים רפואיים מוסמכים.
גם בית מלאכה קטן שבו מועסקים עובדים אחדים, וללא קשר לגודלו ולמספר העובדים בו – דרוש שיהיה מישהו מיומן בהגשת עזרה ראשונה בסיסית (החייה, חבישה וכו'). בנוסף, חשוב שיהיה בהישג יד ארגז עזרה ראשונה עם אמצעי חבישה בסיסיים.
מעבר לחשיבות הנושא, מעסיקים בענפים שונים, המעסיקים מעל 50 עובדים, נדרשים בהחזקת מגיש עזרה מאומן ולהחזקת ציוד רפואי בתחומי הארגון.
אזכור ראשון בעניין עזרה ראשונה מופיע ב-"פקודת הבטיחות בעבודה תש"ל 1970", סעיף ה': עזרה ראשונה תת סעיפים 147, 148, ו-149.
סעיף 148 מגדיר:
הרחבה בעניין עזרה ראשונה נתנה ב- "תקנות הבטיחות בעבודה (עזרה ראשונה במקומות עבודה) התשמ"ח – 1988 ":
פירוט נוסף בעניין עזרה ראשונה ניתן ב-תקנות הבטיחות בעבודה (עבודות בניה) התשמ"ח- 1988, תקנות מס' 186 ו-187:
תקנה 187 קובעת – מבצע בניה ימנה אחראי על ארגז לעזרה ראשונה (להלן – הממונה), והוא יהיה מצוי במקום כל שעות העבודה; באתר שבו עובדים יותר מ-50 איש, על הממונה להיות מאומן במתן עזרה ראשונה.
כל ארגון/בית עסק מחויב באחזקת ציוד רפואי ומגישי עזרה ראשונה – בהתאם לגודלו.
בכוחם של ממוני הבטיחות שלנו לוודא כי הארגון/בית עסק יקיים את דרישות החוק בנושא, יטמיע ויוודא מערכי עזרה ראשונה ומאומנים בהגשת עזרה ראשונה, במטרה למקסם הטיפול בנפגעים ומניעת הדרדרות במצבם הרפואי ואף למנוע מקרי מוות.
ההדרכה תכלול חלק עיוני וחלק מעשי והעובדים יבחנו על הידע שצברו במהלך ההדרכה.
הדרכת עזרה ראשונה מתבצעת לקבוצות של עד 25 עובדים.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב'
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00